[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Poalelungi – ales președinte al CC, pe 3 ani
16 Martie

După ce astăzi, în Parlament, Mihai Poalelungi a depus jurământul în calitate de judecător al Curţii Constituţionale, în şedinţa plenară a Curții, el a fost ales în calitate de Preşedinte al instituției, informează CURENTUL.

Mihai Poalelungi a fost ales judecător la CC pe un termen de 6 ani, iar în calitate de președinte – pe un termen de 3 ani.

Potrivit legii, alegerea președintelui Curții are loc prin vot secret.

De menționat că, Mihai Poalelungi a fost desemnat în calitate de judecător al Curții Constituționale de către Consiliul Superior al Magistraturii la data de 6 martie curent, urmare a demisiei din motive personale a judecătorului constituțional Tudor Panțîru. Până a deveni judecător al Curţii Constituţionale, Mihai Poalelungi a activat în sistemul judecătoresc al Republicii Moldova, începând cu anul 1988. În perioada 1 mai 2008 – 1 mai 2012 a exercitat funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova. Începând cu 1 mai 2012 şi până la desemnare în calitate de judecător constituțional, Mihai Poalelungi a deținut funcția de judecător şi Preşedinte al Curții Supreme de Justiție.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților