[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Godea, despre implicarea partidului său în alegerile din 20 mai și a sa personală în calitate de candidat la funcția de Primar al Capitalei
18 Martie

Partidul Acțiunea Democratică (PAD), condus de Mihai Godea, care este și consilier al Premierului Pavel Filip, împreună cu alte formațiuni pro-europene, ar putea să desemneze un candidat comun în la alegerile pentru primăria Municipiului Chișinău.

Solicitat de reporterul CURENTUL, președintele PAD, Mihai Godea, a declarat că, deși formațiunea pe care o reprezintă optează, primordial, în favoarea variantei candidatului comun, nu este exclus că ar putea să fie înaintat și un candidat din cadrul partidului.

„Sunt câteva candidaturi, dar până la urmă o să decidem: vom merge cu propriul candidat sau vom constitui un bloc. Nu putem să dăm un răspuns prompt. Am discutat cu mai multe partide de orientare europeană”, a declarat Godea.

Totodată, liderul PAD susține că, deocamdată, opțiunea candidatului unic ar fi un joc de cuvinte, menit să satisfacă cerințele publicului, când de fapt interesul partidelor este să participe în exercițiul electoral.

„În mod normal, dacă se dorea un candidat unic, se inițiau discuții. Și sigur că în drept erau să inițieze discuții partidele cu pondere, partidele parlamentare. Așa se face în lumea democratică. La noi s-a pornit cu inversul. Întâi s-au anunțat candidații, apoi toată lumea își rupe cămașa că vor candidat comun”, a afirmat Mihai Godea.

De asemenea, Mihai Godea a exclus „aproape în totalitate” probabilitatea participării personale la alegerile din Chișinău.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților