[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu: Nu candidez și nu mai vreau să fiu președinte al PL
23 Noiembrie

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susține că nu va candida la funcția de președinte al formațiunii la următorul Congres, ce va avea loc la 1 decembrie, informează CURENTUL.

„Eu pot să vă spun atât: eu nu voi candida la funcția de președinte”, a precizat el.

La întrebarea dacă Dorin Chirtoacă va candida, Ghimpu a spus că: „Dorin va decide și Congresul. Eu nu voi candida, eu răspund de mine. Eu nu candidez și nu vreau să mai fiu președinte”.

Prin urmare, liderul PL s-a pronunțat și cu privire la candidatura lui Valeriu Munteanu, pe lângă cea a lui Chirtoacă. „Nu știu poate să fie și altcineva, eu de unde să știu, dacă ei o să renunțe poate să fie ales și altcineva”, a declarat Ghimpu, în cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari, de la TV8.

Totodată, liderul PL s-a referit dacă va candida pe o circumscripție uninominală. „Și aici 99,9% că nu, dar rămâne să vedem ce spune partidul. Eu, personal, nu vreau, să vedem ce va spune partidul”, a spus el.

Cât ține de candidatul Chirtoacă pe o circumscripție, Ghimpu a declarat că: „Eu de unde știu, el decide, vedeți că are dosar. Bănuiesc că nu va fi lăsat să candideze”.

În paralel, liderul partidului a vorbit dacă, în general, PL va merge pe circumscripții uninominale. „Eu sper că noi, totuși, vom găsi, cu toate că ne mai înghimpăm, criticăm, dar anume pentru distrugerea acestui regim Plahotniuc-Dodon conștientizăm că trebuie să căutăm măcar circumscripții. Dacă nu am fost capabili să formăm un bloc, măcar pe circumscripții. Până ce a fi, la ziua de astăzi, nu avem cu ce ne lăuda”, a comunicat acesta.

În acest fel, Ghimpu a oferit detalii cu privire la negocierile cu ACUM. „Eu, la început, n-am înțeles ce înseamnă acest filtru, există „Parlamentul curat” și eu credeam că mecanismul de filtrare îi aparține Platformei DA și PAS. Pe urmă, am înțeles că este „Parlamentul curat”, fiind un proiect al societății civile, care spune partea bună sau proastă a celui care vrea să devină deputat. Mai departe, ACUM are filtrul de meritocrație. Ei insistă ca doar ei să verifice tot, inclusiv pe oamenii de la noi din partid. Adică, comisia formată de ei: 2 de la PAS, 2 de la Platformă, câțiva 2 de la societatea civilă – ei să decidă. Dacă noi trecem de „Parlamentul curat”, atunci de ce trebuie ca alții să ne mai arate locul? Dă Doamne, dar eu nu văd că va fi o înțelegere și înseamnă că regimul o să rămână în continuare. Aceasta mai înseamnă că unii, conștient, merg la menținerea acestui regim”, a conchis el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților