[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mihai Ghimpu calculează câte mandate va avea PL în viitorul Parlament: „Din păcate, asta-i situația”
13 Septembrie

Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, este sigur că formațiunea va accede în viitorul Parlament, informează CURENTUL.

În cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, Mihai Ghimpu a confirmat că, într-adevăr, și-ar dori ca ex-primarul mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, să preia conducerea PL.

Fiind întrebat dacă crede că, PL, în frunte cu Dorin Chirtoacă, are șanse mai mari să acceadă în Parlament, Mihai Ghimpu a menționat că formațiunea și cu el-președinte accede în Parlament. „Nu-i problema ca să acceadă în Parlament”, a adăugat liberalul.

Fiind întrebat câte mandate va avea PL în viitorul Parlament, Mihai Ghimpu a afirmat că „de ajuns ca să poată face politică”. „Să luptăm mai departe pentru cauză, împotriva oligarhilor. Azi dacă trece partidul pragul deja nu-s 6 -7 mandate de deputat, dar – 3. Doar 50 deputați sunt pe Lista Națională și 51 pe circumscripții uninominale. Zic, plus câteva circumscripții, eu spus că – cam cât avem acum. Cred că, cam așa o să fie. Din păcate, asta-i situația”, a conchis Ghimpu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților