[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mesajul Președintelui țării pentru cetățeni și deputați, la prima ședință a noului Parlament ales
21 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut o adresare către deputații noi aleși în cadrul primei ședințe a Parlamentului de legislatura a X-a, transmite CURENTUL.

Președintele a felicitat cetățenii cu ocazia alegerii noului Parlament. „Mulțumesc cetățenilor care au participat la alegerile parlamentare. Exprim speranța că efectivul ales va îndreptăți încrederea oamenilor”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Igor Dodon s-a adresat deputaților noi aleși. „Parlamentul ales la 24 februarie are legitimitatea necesară internă și internațională. Sper că Dvs., în calitate de aleși ai poporului să îndepliniți promisiunile în campania electorală. Astăzi, în R. Moldova s-a creat o situație care nu a existat în ultimul timp – țara are președinte ales de popor și Parlament ales de popor. Sarcina comună este să formăm un guvern legitim. Avem în față un obiectiv fundamental – realizarea schimbării calitative în țară. Toți se întreabă: Ce va urma mai departe? Ce va urma depinde de noi. Toate acțiunile noastre politice și geopolitice trebuie să aibă obiectiv major readucerea încrederii cetățenilor și scăderea depopulării țării.

Ce e de făcut?

Trebuie să restabilim încrederea cetățenilor și instituțiilor statului. Fiecare cetățean trebuie să simtă schimbări semnificative. Orice încercare a oricărui partid de a subordona și impune cu forța poziția proprie va aduce repugna societății.

Trebuie să restabilim justiție, să combatem corupția și toți să fim egali în fața legii. Avem nevoie de un salt economic, să lansăm proiecte ce rezultă în activitatea economică și politică.

Echitatea socială trebuie să fie obiectivul de bază a guvernării.

Consolidarea statalității și integrarea teritorială a țării. Datoria noastră este să păstrăm statalitatea și integritatea țării, să o dezvoltăm și să o lăsăm urmașilor.

Republica Moldova este un stat poli-etnic cu tradiții naționale. Indiferent de naționalitate suntem parte a țării. Avem o singură datorie.

Astăzi Moldova poate deveni o zonă de contact între diferite țări. Toate interesele externe trebuie să fie în acord cu interesele noastre naționale”, a menționat Igor Dodon.

Totodată, Președintele țării le-a urat succes deputaților aleși.

„Stimați deputați, mă adresez către Dvs. cu un deziderat. Nimic nu e veșnic, mai ales în politica moldovenească. Vă îndemn să nu cădeți pradă trufiei și aroganței politice. Gândiți-vă că oamenii au obosit de conflicte politice. Să vă așezați la masa de dialog și să le arătați că puteți discuta între voi. În calitate de președinte intenționez să invit fiecare formațiune pentru a discuta ce facem mai departe. În calitate de președinte voi accepta orice majoritate și Guvern care îl veți propune toate partidele politice. Nu voi accepta un Guvern al transfugilor. Decât așa – să ne judece cetățenii la alegerile anticipate. Vă doresc succes!”, a punctat Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților