[ X ]
[ X ]
[ X ]
MEC s-a autosesizat pe cazul elevei agresată de profesoară într-un liceu din Capitală
12 Februarie

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu referire la cazul de violență în care ar fi fost implicată o profesoară de la un liceu din capitală. MEC informează că Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău a inițiat o anchetă pe marginea acestui caz, fiind sesizată încă săptămâna trecută de către mama elevei agresate. De asemenea, au fost demarate investigații și la nivel de instituție pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului. Administrația liceului a dispus ca profesoara care a manifestat un comportament agresiv să nu mai predea la clasa în care învață eleva.

Ministerul va monitoriza acțiunile întreprinse la nivelul DGETS a mun. Chișinău pe marginea acestui caz, pentru a se asigura că va fi respectat cadrul legal relevant.

Totodată, menționăm că mun. Chișinău este una dintre localitățile cu cele mai frecvente probleme legate de violența în instituțiile de învățământ și plățile informale. Ambele sunt subiecte pe care DGETS a mun. Chișinău le tratează superficial și în raport cu care nu a întreprins măsuri sistemice în ultimii ani, în ciuda faptului că au fost aplicate unele sancțiuni disciplinare pentru acest tip de abateri.

Îndemnăm atât responsabilii din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului din mun. Chișinău, cât și din celelalte raioane din țară să depună mai mult efort pentru a responsabiliza instituțiile de învățământ în vederea combaterii acestor fenomene.

Astăzi MEC a lansat în parteneriat cu APSCF și cu suportul LED o amplă campanie de informare și sensibilizare pentru combaterea bullying-ului în școli, în cadrul căreia mii de cadre didactice urmează să fie instruite privind prevenirea acestui fenomen.

Reiterăm că MEC condamnă orice tip de violență în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată.Îndemnăm cadrele didactice să dea dovadă de respect față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament. Fiecare copil are dreptul să studieze în cadrul unui mediu prietenos și protectiv.

Inapoi la arhiva noutaților