[ X ]
[ X ]
[ X ]
MEC a lansat concursul național ,,Capitala Tineretului – 2023”
27 Septembrie

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a lansat astăzi, 27 septembrie 2022, concursul de selecție a localității ce va deține titlul ,,Capitala Tineretului – 2023”, informează CURENTUL.

În cadrul acestuia, pe parcursul unui an, urmează să fie concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-urilor naționale şi locale, organizaţiilor internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Pentru implementarea Programului MEC va aloca mijloace financiare în valoare de cca 1.000.000,00 lei, oferind, totodată, suport metodologic și logistic.

 Dezvoltarea localităților prin implicarea tinerilor şi valorificarea potenţialului acestora este o prioritate a Guvernului RM. MEC susține și încurajează participarea activă a tinerilor în societate. Prin Programul „Capitala Tineretului” MEC susținetinerii – resursa strategică a țării, pentru a pune în valoare ambiția, profesionalismul, entuziasmul tinerilor, dar, în special, pentru a potența inițiativele tinerilor, realizând apropierea cu administrația publică locală și dezvoltând proiecte necesare societății.

 Eligibile pentru aplicarea la Program sunt autoritățile administrației publice locale de nivelul întâi, inclusiv cele constituite în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia și autoritățile administrației publice locale de nivelul al doilea, constituite pe teritoriul municipiului, cu excepția municipiului Chișinău și a autorităților administrației publice locale care au deținut titlul ,,Capitala Tineretului” în ultimii 3 ani de la ediția pentru care se depune dosarul de aplicare (com. Sipoteni, r-nul Călărași – anul 2020 și 2021, or. Ștefan Vodă – anul 2022).

 Formularul de aplicare, direcțiile prioritare de activitate, beneficiile pentru localitatea câștigătoare le găsiți aici.

 Dosarul va fi depus on-line la adresa de e-mail: capitala.tineretului@mec.gov.md sau cancelaria@mec.gov.m până la data de 14 noiembrie 2022, ora 17:00.

Inapoi la arhiva noutaților