Panos Yannakopoulos, coordonatorul proiectului LMPI privind programele de dublă diplomă în securitate cibernetică din partea Universității din Attica de Vest (UNIWA), Grecia, a vizitat recent Chișinăul cu scopul de a îmbunătăți programele internaționale de dublă diplomă în securitate cibernetică și să faciliteze colaborarea academică internațională și cercetarea comună în domeniul securității cibernetice, transmite CURENTUL.
În cadrul vizitei, oficialul a înmânat prima diplomă dublă de Masterat în domeniul securitatea informațională efectuat în cadrul studiilor la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și la Universitatea din Attica de Vest lui Masiutin Maxim, care în perioada din 11 aprilie – 11 iulie 2022 a efectuat o vizită de mobilitate în cardul programului la UNIWA în Grecia, iar cursul total a durat 2 semestre în regim online.
La ceremonia de înmânare a diplomei au participat Dumitru Ciorbă, decan al Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică al Universității Tehnice a Moldovei (UTM), și Rodica Bulai, șef program Securitate Informațională la UTM.
LMPI (licence master professionnel en protection informatique) este un proiect global al Erasmus+, un program al Comisiei Europene pentru educație, care facilitează mobilitatea și cooperarea studenților și profesorilor. Convenția privind programele duble de studii în securitatea cibernetică între universități (UNIWA și UTM) a fost semnată la 7 decembrie 2018.
În Grecia, la activitățile academice ale masterandului Maxim Masiutin a contribuit faptul că biblioteca din UNIWA este subscrisă la mii de jurnale științifice de asemenea edituri precum Elsevier, Springer, ș.a., care aduce o contribuție imensă la cercetarea științifică. Fără acces la mii de jurnal, este aproape imposibil să faci cercetări valoroase și să publici articole în reviste științifice (evaluate de colegi înainte publicării) și să fac prezentări semnificative la conferințe internaționale sau să depui cereri de brevet pentru eventuale invenții în domeniu.
Maxim Masiutin a mai participat și la schimb de experiența cu studenții din anul I, de exemplu, a desfășurat o prelegere practică „Introducere în testele de penetrare și competițiile CTF”. Scopul final al programului de mobilitate a fost susținerea tezei de master în fața unei comisii de profesori greci, atât de la UNIWA, cât și de la alte universități gin Grecia.
Abonează-te la canalul nostru de Telegram!
Для получения самой актуальной информации приглашаем вас присоединиться к нашему Telegram-каналу.