[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maxim Lebedinschi: „Se interzice fotografierea buletinelor de vot după aplicarea ștampilei „votat””
21 Februarie

Reprezentantul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la Comisia Electorală Centrală (CEC), Maxim Lebedinschi, face apel către CEC să atenționeze funcționarii birourilor și secțiilor de votare despre interzicerea fotografierii buletinelor de vot după aplicarea ștampilei „votat”, transmite CURENTUL.

Maxim Lebedinschi, în cadrul unei conferințe de presă, menționează că din teritoriu este informat precum că unii membri ai birourilor electorale spun cetățenilor că în ziua alegerilor au voie să fotografieze buletinul de vot după ce au votat.

„Subliniem că se interzice acest lucru și oamenii pot fi trași la răspundere contravențională. Facem apel către CEC să intervină pe marginea acestui caz și să emită o circulară de atenționară a funcționarilor despre interzicerea unei asemenea măsuri. De asemenea, am primit informații că asupra cetățenilor se încearcă a influența pentru a-i determina să le fie vândut votul. Acest fapt este o infracțiune și se pedepsește conform Legii. Îndemnăm cetățenii să coteze în conformitate cu preferințele sale politice și nu manipulatorii. Cazurile vor fi documentate și vom sesiza și poliția și Procuratura pentru a atrage la răspundere persoanele vinovate”, a menționat Maxim Lebedinschi.

Totodată, juristul a atras atenția și asupra situației secțiilor de votare din stânga Nistrului, care au fost mutate în alte localități.

„Am contestat Hotărârea CEC cu privire la transferarea acestor secții. Cauza se află pe rol la Curtea Supremă de Justiție”, a punctat Maxim Lebedinschi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților