[ X ]
[ X ]
[ X ]
Măsuri de protecție și prevenție în incinta și proximitatea Aeroportului Internațional Chișinău
30 Iulie

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI cu implicarea activă a Centrului Antiterorist al SIS au întreprins o serie de măsuri de protecție și prevenție în incinta și proximitatea Aeroportului Internațional Chișinău, informează CURENTUL.

Astfel, începând de astăzi, 30 iulie, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens va fi inițiată instalarea dispozitivelor speciale la intrare în Aeroport. Mecanismul va fi pe deplin operațional la ora 12:00, 31 iulie 2022. Măsura va asigura accesul securizat în zona sterilă a Aeroportului Internațional Chișinău.
Totodată, în incinta Aeroportului va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire, iar mai multe echipaje canine specializate vor participa la menținerea regimului.
Adițional va fi reorganizat spațiul de parcare în fața AIC, cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în gară pentru alte persoane decât călătorii (va deveni operațional din data de 1 august 2022).
În scopul asigurării unui nivel suficient de protecție antitero, sunt revizuite protocoalele de acțiuni, precum și mecanismele de interoperabilitate cu instituțiile de resort.
De asemenea, continuă investigațiile îndreptate spre identificarea făptașilor, rezultatele deja obținute fiind transmise Procuraturii Generale întru inițierea măsurilor speciale de investigație.

Cu detalii despre rezultatele realizate, vom reveni în coordonare organele Procuraturii.

Inapoi la arhiva noutaților