[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marș al PAS: „Atragem atenția asupra ceea ce se întâmplă în grădinițe”
1 Iunie

Organizația de femei și cea de tineret ale Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS ) au organizat astăzi marșul „Taci și mănâncă” – împotriva inacțiunii statului – în asigurarea unei alimentații de calitate și tragerea la răspundere a celor care pun în pericol sănătatea copiilor, transmite CURENTUL.

Marșul a început de la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare și a continuat până la sediul Guvernului.

Potrivit președintelui organizației de tineret PAS Youth, Dan Perciun, organizațiile vor depune câteva demersuri cu solicitări pentru guvernanți.

„Vrem să atragem atenția asupra ceea ce se întâmplă în grădinițe. Dacă solicitările noastre nu vor fi auzite, vom demara o amplă campanie de colectare a semnăturilor pentru ca lucrurile cerute să se realizeze”, a spus Dan Perciun.

Participanții la marș au scandat mai multe lozinci: „Nu mai vrem mâncare otrăvitoare!”, „Salarii mai mari pentru bucătari!”, „Voi o cumpărați, voi să o mâncați!”, „Părinți implicați, copii salvați!”, etc..

De asemenea, participanții la marș au semnat o petiție pentru asigurarea unei alimentații sigure pentru copii.

„Cerem domnului Prim-ministru să întreprindă acțiuni concrete în vederea asigurării drepturilor părinților de a monitoriza alimentația în grădinițe. Vrem să existe o modificare în Regulamentul de modificare în grădinițe și școli și să fie prevăzute foarte clar competențele acestora. Părinții să aibă dreptul să solicite meniu zilei, să deguste alimentele din meniu, să solicite informații asupra alimentației, să delege comitetul instituțiilor de monitorizare a calității alimentelor, etc.. De asemenea, solicităm salarizarea adecvată a bucătarilor și ajutorilor de bucătari în grădinițe. Solicităm să crească salariile până la nivelul minin de existență”, a spus Dan Perciun.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților