[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marina Tauber: Politica bugetar-fiscală – o crimă în raport cu micul business
16 August

„Politica bugetar-fiscală, discutată vineri, 15 august, în Parlament a fost elaborată în mod neprofesionist de Ministerul Finanțelor și reprezintă un pericol pentru dezvoltarea micului business și a economiei în general”, a declarant într-un briefing de presă deputatul Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, transmite CURENTUL.

Ea a menționat că documentul, care a fost elaborat la comanda instituțiilor străine, este în detrimentul intereselor Republicii Moldova și ale cetățenilor săi.

„Proiectul este o ilustrare clară a esenței și capacităților majorității parlamentare și a actualului guvern. Voi chiar sunteți capabili doar să distrugeți, să exercitați presiuni și să intimidați oamenii și mediul de afaceri?”, a întrebat Marina Tauber.

Ea a precizat că politica bugetar-fiscală, în modul în care a fost elaborată de noul Guvern, este una care va afecta grav mediul de afaceri din Republica Moldova. „Ați finalizat procesul de dezoligarhiare și acum vă îndreptați tunurile către micul business? Oare aceasta înseamnă eliberarea statului din captivitate? Acest proiect de lege este o crimă în raport cu micul business. În curând în această țară veți rămâne doar dvs și rudele dvs”, a accentuat deputatul Partidului ȘOR.

Marina Tauber a amintit că politica bugetar-fiscal a fost elaborată la comanda instituțiilor internaționale. „Voi puteți, la indicația FMI, și ale altor stăpâni să închideți școli, spitale să lipsiți cetățenii de școli, de spitale și de orice perspective în țară. Prin acțiunile dvs, vă manifestați ca niște unelte docile ale unor forțe externe, care nu doresc binele țării noastre”.

Marina Tauber a mai menționat și faptul că proiectul de lege este examinat în Parlament chiar dacă nu are avizul pozitiv al Comisiei juridice.

În semn de protest față de proiectul politicii bugetar-fiscale, dar și față de comportamentul majorității parlamentare față de opoziție și presiunile morale exercitate asupra acesteia, fracțiunea Partidului politic ȘOR a părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

Amintim că proiectul politicii bugetar-fiscale prevede anularea unui șir de scutiri fiscale, majorarea unor taxe și impozite care vor afecta atât cetățenii, cât și mediul de afaceri. Mai mulți experți și reprezentanți ai micului business au criticat dur măsurile pe care le propune Guvernul Sandu în urma negocierilor cu FMI.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților