[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marina Tauber: Comisariatul de Poliție Orhei a devenit focar de Covid-19. Cerem măsuri urgente și pedepsirea vinovaților
18 Iunie

Inspectoratul de Poliție (IP) Orhei a devenit un focar de Covid-19 după ce mai mulți angajați ai instituției au fost testați pozitiv, a declarat în cadrul unui briefing de presă, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber. Ea a cerut audierea ministrului de Interne, Pavel Voicu, mai ales că o atare situație ar putea exista și în alte comisariate, dar autoritățile tăinuiesc informațiile, transmite CURENTUL.

Marina Tauber a cerut ca ministrul de Interne să prezinte în plenul Parlamentului un raport privind situația din toate comisariatele de poliție din țară. Majoritatea parlamentară însă a respins propunerea. Tauber a declarat că mai mulți angajați ai IP Orhei sunt infectați, iar instituția nu a fost închisă în carantină. Acest fapt reprezintă un pericol de răspândire a virusului.

„Este vorba de apariția unui focar de Coronavirus la IP Orhei, pe care guvernarea în general, și MAI în special, îl ascunde, nu-l face public. Deși aproape 20 din cei aproximativ 90 de angajați ai IP au fost testați pozitiv, instituția nu a fost închisă în carantină. Toți ceilalți polițiști continuă să lucreze. Îi supun riscului și pe cetățenii cu care interacționează zilnic”, a spus Tauber.

Deputata a mai spus că audierea ministrului de Interne este necesară deoarece o asemenea situație ar putea să existe și în alte comisariate.

„Vă dați seama că un polițist interacționează zilnic cu zeci de cetățeni. Mai mulți polițiști, spre exemplu, verifică zilnic parcul „OrheiLand”, unde pot infecta chiar și copii. Și mai grav este că polițiștii de sector merg în satele raionului și pot fi purtători de COVID-19”, a subliniat deputata Partidului „ȘOR”.

Marina Tauber a acuzat conducerea MAI și cea a IP Orhei de iresponsabilitate și a cerut sancționarea contravențională a ministrului Pavel Voicu și a lui Nicolae Cortac, șeful IP Orhei.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” a criticat dur felul în care guvernarea gestionează situația epidemiologică din țară. Deputații formațiunii au cerut să fie izolați toți angajații comisariatelor care au interacționat cu colegii lor depistați cu Covid-19. La fel, parlamentarii au cerut să fie testați la Coronavirus toți polițiștii din țară și să fie asigurați cu mijloace de protecție.

Până în prezent, 238 de angajați ai MAI au fost confirmați pozitiv cu Covid-19.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților