[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Mai multe Rapoarte au fost examinate de CCRM în ultimele săptămâni
4 Decembrie

Șefia Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Marian Lupu, susține că în ultimele săptămâni, au fost mai multe acțiuni și evenimente pe agenda Curții. Au fost analizate rapoarte din domenii importante cum ar fi Raportul auditului conformității achizițiilor publice din domeniul sănătății sau Raportul auditului conformității organizării, realizării și supravegherii parteneriatelor publice-private aferente construcției de locuințe şi a obiectivelor de menire social-culturală, informează CURENTUL.

De asemenea, potrivit șefiei CCRM au fost analizate Rapoartele auditului asupra rapoartelor financiare ale mai multor unităţii administrativ-teritoriale.

„Auditorii CCRM au prezentat în cadrul ședinței Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice trei rapoarte de audit financiar, aprobate în anul curent: Raportul auditului financiar asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat, Raportul auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală și Raportul auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat, toate pentru anul 2019. De asemenea, am avut evenimente în comun cu instituțiile societății civile: Forumul internațional privind participarea bugetară care a întrunit în format on-line reprezentanții autorităților publice centrale și locale și ai organizațiilor societății civile, eveniment organizat de Expert-Grup și IPRI; iar subiectul legat de achizițiile publice și clasamentul independenței instituțiilor publice a fost discuta în cadrul a două evenimente organizate de Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS ”Viitorul”), la care de asemenea au participat reprezentanții CCRM”, scrie Lupu, pe Facebook.

Prin urmare, el mai anunță că marți, 8 decembrie, în cadrul Comisiei parlamentare de control al finanțelor publice, urmează să fie prezentat Raportul anual al CCRM.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților