[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu: Din toamnă am decis – poate e o pauză în politică, poate e o plecare definitivă
6 Februarie

Marian Lupu, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova (PDM), a participat astăzi la proba de interviu pentru poziția de șef al Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), iar, după aceasta, a făcut declarații despre funcție, dar și despre plecarea din politică, informează CURENTUL.

Marian Lupu a spus că interviul a decurs bine, a avut discuții ample și interesante cu membrii Comisiei economie, buget și finanțe.

„14 ani în serviciile guvernamentale, 14 ani în Parlament. La 7-8 ani, psihologic, se recomandă schimbări că altfel riști să nu mai dai rădăcini. Totuși, 14 ani în Parlament este arhisuficient. Nu sunt adeptul că plecarea din politică se face odată cu moartea fizică, trebuie să fie o dinamică. O decizie în acest sens am luat încă în toamnă, după o analiză amplă. Poate fi o pauză din politică, poate fi o plecare pentru totdeauna, vom vedea”, a spus democratul.

Totodată, Marian Lupu a spus că funcția de președinte al CCRM i se potrivește din mai multe motive. „Această poziție vine cu anumite criterii care-mi convin. Nu ai șefi administrativi, CCRM își decide domeniile de activitate etc.”, a spus el.

Lupu a spus că, după venirea sa la Curte, va avea nevoie de 1-2 luni de analiză, consultare cu alți membri și apoi va veni concluzii dacă e necesar de schimbat ceva sau nu în activitatea, sistemul Curții.

Amintim că, Marian Lupu a fost unicul candidat care a depus dosar pentru șefia CCRM. Dacă va fi declarat câștigător al concursului, el va fi numit de Parlament, pe un mandat de 5 ani.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților