[ X ]
[ X ]
[ X ]
Marian Lupu a participat la ședința Consiliului de guvernare al Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit EUROSAI
12 Noiembrie

Astăzi a avut loc cea de-a 52-a ședință a Consiliului de guvernare al Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit EUROSAI (CG EUROSAI). La evenimentul, organizat în regim de teleconferință, a participat Marian Lupu, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), instituția fiind membru al CG EUROSAI din anul 2014, informează CURENTUL.

Seyit Ahmet Baș, Președintele EUROSAI, Președinte al Curții de Conturi a Turciei a deschis ședința printr-un mesaj de felicitare cu ocazia jubileului de 30 de ani de la fondarea EUROSAI, eveniment marcat la 12 noiembrie.

Ședința a fost destinată aprobării documentelor axate pe activitatea organizației: rapoartele de activitate și financiar, rapoartele de activitate ale grupurilor de lucru, grupurilor-țintă și grupurilor de proiect ale EUROSAI, precum și progresele privind implementarea Planului strategic al EUROSAI.

Participanții au pus în discuție, de asemenea, perioada și modalitatea organizării viitorului Congres al EUROSAI, eveniment planificat pentru anul 2021, în regim de teleconferință, în contextul situației epidemiologice.

Consiliul de guvernare al EUROSAI este format din opt membri: patru membri cu drepturi depline (șefii ISA care au găzduit ultimele două sesiuni ordinare ale Congresului, șeful ISA care va ține următoarea sesiune a Congresului și secretarul EUROSAI), patru membri aleși de Congres pentru o perioadă de șase ani (doi membri reînnoibili la fiecare trei ani).

În prezent, CG este constituit din următoarele ISA:

Membri: Turcia, Țările de Jos, Cehia, Spania, Finlanda, Moldova, Letonia și Polonia.
Observatori: Austria, Norvegia, Portugalia și Federația Rusă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților