[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maria Tauber: „Partidul ȘOR va restabili industria Republicii Moldova și va crea ferme colective”
10 Iulie

„Construirea unui stat al bunăstării sociale din care moldovenii să nu mai vrea să plece peste hotare, programe sociale bine puse la punct, măsuri eficiente și novatorii în domeniul luptei cu corupția, strategii clare pentru dezvoltarea agriculturii, sunt printre prioritățile programului Partidului ȘOR”. Vicepreședinta formațiunii, Marina Tauber, a vorbit sâmbătă seara într-o intervenție la RTR Moldova că partidul are un program care oferă răspuns la toate problemele țării și mai mult decât atât, a și început implementarea acestuia fără a fi la guvernare, transmite CURENTUL.

„Scopul Partidului ȘOR este să construiască în Republica Moldova un stat al bunăstării sociale, iar pentru aceasta își propune implementarea mai multor proiecte care vor aduce în scurt timp rezultate”, a declarat Marina Tauber. În acest sens, ea a menționat că formațiunea a și început realizarea programului său, dând ca exemplu magazinele sociale, unde persoanele dezavantajate pot procura produse cu 25-30% mai ieftine decât pe piață și care au deja peste 170 de mii de beneficiari.

„Noi oferim acest ajutor fără a fi la putere. Noi nu le spunem cetățenilor să aștepte realizări când ajungem la guvernare, noi deja ne realizăm programul fără a beneficia de resurse administrative”, a accentuat Marina Tauber.

Totodată, la domeniul social ea s-a referit și la programul „Capitalul matern” care permite alocarea unor îndemnizații de 7 000-10 000 de lei la nașterea copiilor, programul de locuințe sociale, farmacii sociale, majorarea pensiilor până la 80% din salariul mediu pe economie, etc.

Partidul ȘOR are un program complex și în domeniul dezvoltării agriculturii, care prevede inclusiv revenirea la asociații gospodărești mari de tipul colhozurilor.

Iar pentru combaterea corupției, Partidul ȘOR propune măsuri eficiente care să transforme sistemul judiciar după modelul celor mai avansate democrații din lume. Astfel, judecătorii și procurorii urmează să fie aleși direct de către popor, să existe curți cu jurați, etc. De asemenea, Partidul ȘOR optează pentru majorarea pedepselor penale, dar și introducerea unor penalizări pentru nerealizarea promisiunilor electorale.

„Dacă va fi implementat acest program, construirea unui stat al bunăstării sociale va fi posibil. Am intrat în politică pentru a demonstra tuturor că Republica Moldova poate fi un stat nu mai rău decât în altele, astfel încât oamenii să nu mai vrea să o părăsească”, a concluzionat vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber.

captură-de-ecran-din-2018.07.10-la-10.28.44 captură-de-ecran-din-2018.07.10-la-10.29.04

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților