[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maria Albot: Nu sunt rudă cu Ilan Șor. Revin la activitatea de la Fundația „Miron Shor” pentru că vreau să ajut oamenii
31 Iulie

Maria Albot, deputatul Partidului Politic ȘOR, care și-a depus astăzi mandatul, anunță că, în continuare, se va ocupa de activitatea în cadrul Fundația de Binefacere „Miron Shor” și, totodată, a negat acuzațiile lansate de Veaceslav Platon, dar și orice legătură de rudenie cu liderul formațiunii, Ilan Șor, precum și implicarea în jaful bancar, informează CURENTUL.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Maria Albot susține că nu obișnuiește să se scuze pentru ce nu a făcut, dar având în vedere că acuzațiile aduse de Platon sunt de o rezonanță deosebită, consideră necesar să aducă anumite clarități pentru rude, prieteni și colegi.

„Bineînțeles, fiecare om are dreptul la presupuneri, dar nu atunci când numești public familia unui om nevinovat și când faci presupuneri pentru că cineva cândva, printre altele, a spus ceva. Problema este că oamenii și jurnaliștii nici măcar nu știu să asculte atent. După interviu, multe publicații au scris imediat că deputatul Maria Albot este implicată în ceva. Poți răbda multe, dar când este o persoană corectă, decentă și începe să se spună asemenea lucruri despre tine, nu mai poți lăsa lucrurile așa cel puțin fără un comentariu și cel mult cu o adresare în judecată”, a scris Maria Albot.

Ea precizează că nu are nici un grad de rudenie cu Ilan Șor – așa cum pretinde Platon, și își exprimă dezamăgirea că jurnaliștii au difuzat informații, inclusiv legate de raportul Kroll, fără să le verifice. „Este foarte trist că informația prezentată de companii serioase, care costă bani enormi, adusă de jurnaliști, în care oamenii au încredere, nu este verificată, iar bârfele se transformă în știri și titluri bombastice. Oamenii sunt acuzați fără vină”, a scris Albot.

În același timp, Maria Albot precizează că decizia sa de a depune mandatul de deputat nu are nimic în comun cu acuzațiile la adresa ei. „Timp de câțiva ani am lucrat la Fundația de Binefacere „Miron Shor”, aceasta fiind cea mai frumoasă experiență profesională și posibilitatea ca să ajut oamenii. Activitatea la Fond înseamnă mii de adresări și solicitări de la oameni, examinarea lor, întâlniri, identificarea soluțiilor la probleme. Este greu, uneori până la lacrimi. Astăzi, fiind mamă a doi micuți, simt necesitatea să ajut oamenii și să revin la fundația de binefacere. Vreau ca și copiii mei să vadă și să învețe să fie toleranți, să nu fie indiferenți, să știe ce înseamnă să întinzi o mână de ajutor”, a conchis Maria Albot.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților