[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Marea Adunare Centenară din 25 martie”: „Este foarte important să păstram caracterul pașnic”
14 Martie

Reprezentanții Alianței pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă, au comunicat despre evenimentul unionist al anului 2018 – „Marea Adunare Centenară din 25 martie”, informează CURENTUL.

Liderul Asociaţiei Obşteşti „UNIREA – ODIP”, Vlad Bileţchi, a comunicat importanța participării tinerii generații la manifestația unionistă.

„Pe 25 martie intenționăm să facem o manifestație. Este foarte important să păstram caracterul pașnic, unioniștii sunt cunoscuți ca fiind cel mai pașnic segment al societății. Este foarte important ca tinerii să participe într-un număr cât mai mare, pentru că este vorba de viitorul nostru. Noi, tânăra generație, o să ieșim în stradă pentru viitorul și dreptul nostru. Nu este suficient să ne facem pașapoarte românești și să emigram, este important să ne facem văzuți, auziți și înțeleși prin intermediul care va fi hotărâtă în cadrul acestei manifestații, pe care o vom duce ulterior și în Parlamentul României”, a precizat el.

Președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco, a vorbit despre organizatorii manifestației.

„La 25 martie, la Chișinău se va scrie istorie. Nu avem cum să ignorăm unirea și nu avem cum să nu ne implicăm. Pe 25 martie va fi cea mai mare manifestare unionistă din istoria Republica Moldova. Această adunare este organizată de către Alianța pentru Centenar, care înglobează mai multe grupuri de inițiativă. Pe 25 martie este pregătită o rezoluție care va fi votată de mulțime”, a conchis el.

Liderul mișcării unioniste „Acțiunii 2012”, George Simion, a comunicat despre prezența – atât a observatorilor internaționali la eveniment, cât și a reprezentanților de la Ambasadele aflate la Chișinău și București. „Venim și noi din România la manifestație. Noi, în calitate de organizatori ai manifestației, împreună cu toată mișcarea unionistă, am anunțat deja și vor participa observatori internaționali pentru a monitoriza manifestația, am trimis invitații Ambasadelor aflate la Chișinău și București pentru a participa și monitoriza. Dacă Piața Marii Adunări Naționale va fi plină, pe 25 martie, cu siguranță toți românii vor acționa în consecința dorinței poporului din Republica Moldova. Fac un apel la autoritățile de la Chișinău să nu uite că România este cel mai apropiat prieten și să nu dispună măsuri administrative, care să împiedice participarea cetățenilor la această manifestație publică”, a declarat el.

Primarului orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, a menționat rolul cetățeanului în procesul de unificare. „Avem tot dreptul ca la nivelul întregii republici să expunem opinia cetățeanului. Sper că vom depăși problema radicalizării societății. Consider că, fiecare zi de întârziere a unirii este o lovitură dată cetățeanului Republicii Moldova”, a comunicat Primarul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților