[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mâncare de restaurant pentru copiii din grădinițele din Orhei
19 Aprilie

Primăria municipiului Orhei introduce un nou program menit să îmbunătățească în mod semnificativ calitatea meselor zilnice pentru copiii care frecventează grădinițele din oraș, transmite CURENTUL.

Suplimentar subvențiilor pentru alimentație, care sunt aplicate la Orhei, în ultimii trei ani, conducerea orașului a schimbat radical abordarea față de calitatea produselor livrate și pregătirea meselor pentru copii. În acest scop, autoritățile orașului au anunțat un concurs pentru producerea și livrarea centralizată a alimentelor în instituțiile preșcolare, în baza celor mai stricte rigori privind calitatea și condițiile de producere a alimentelor.

Ca rezultat, deja, în modul de testare, procesul de producție și livrare a alimentelor este realizat de unul dintre cele mai bune restaurante din oraș. Începând cu luna iunie, va fi pusă în aplicare aprovizionarea centralizată cu alimente a tuturor grădinilor din oraș.

Pentru a satisface cerințele ridicate înaintate de Primarul Ilan Șor, precum și pentru a întruni toate standardele prevăzute pentru sfera alimentației publice pentru copii, restaurantul a realizat o modernizare suplimentară a complexului său de producție și tehnologic, a achiziționat echipamentul necesar și a primit o licență de stat specială pentru a lucra cu instituțiile pentru copii.

Vorbind despre acest program, autorul ideii, primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a menționat că situația catastrofală privind calitatea alimentelor din instituțiile de copii, identificată anterior la Chișinău, este o crimă împotriva copiilor și nu poate fi repetată în Orhei.

Potrivit lui Ilan Șor, indiferent de motivele de natură obiectivă și subiectivă care pot împiedica alimentarea completă și de înaltă calitate în instituțiile pentru copii, autoritățile orașului sunt obligate să facă totul pentru a asigura ca tânăra generație să mănânce zilnic o masă integrală care va corespunde tuturor standardelor și cerințelor.

„Pentru mine, acest proiect este foarte important, pentru că sănătatea copiilor din orașul meu este cel mai important lucru. În toate localitățile, unde autoritățile locale vor fi reprezentate de membrii echipei Partidului „ȘOR”, va fi imediat introdusă aceeași practică. Deci, este mai bine să controlați calitatea, cantitatea și siguranța alimentelor”, – a declarat Ilan Șor.

Potrivit primarului, cu toate că mâncarea este pregătită într-un restaurant, tehnologia de gătit, meniul și caracteristicile dietetice corespund pe deplin tuturor cerințelor, înaintate pentru alimentația copiilor de vârstă corespunzătoare.

Anterior a fost declarat că, pe lângă inovațiile din sistemul de alimentare pentru copii, primarul orașului Orhei planifică pentru acest an să repare și să reconstruiască 70% din grupele din grădinițe.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților