[ X ]
[ X ]
[ X ]
Managementul resurselor umane în atenţia experţilor din Republica Moldova şi România
22 Mai

Reprezentanţi ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova şi Ministerului Apărării Naţionale din România evaluează politicile de management al resurselor umane şi învăţământ militar, transmite CURENTUL.

Potrivit şefului Direcţiei politici de dezvoltare a resurselor umane şi învăţământ militar, colonel Alexandru Roman,  în cadrul activităţii, care se desfăşoară în perioada 22-24 mai curent, la Chişinău, participanţii discută despre modalităţile de trecere de la serviciul militar în termen la serviciul militar prin contract, implementarea în cadrul Armatei Române a Rezoluţiei 1325 (2000) a Consiliului de Securitate al ONU privind Femeile, Pacea şi Securitatea, experienţe şi exemple de bune practici, implementarea Sistemelor Informaţionale de evidenţă şi management a resurselor umane, optimizarea procesului de învăţământ, procesului de învăţământ continuu, precum şi sistemul instruirii lingvistice a personalului.

Sursa a specificat că părţile analizează, de asemenea, problemele şi căile la elaborarea şi implementare a Ghidului carierii militare, procesul de selectare a militarilor la studii/cursuri şi misiuni internaţionale şi metodologia de evaluare a militarilor.

Prezent la evenimentul de lansare a discuţiilor oficiale, Secretarul de Stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învăţământ militar şi planificare a resurselor, Vladimir Iliev, a menţionat interesul Ministerului Apărării pentru preluarea bunelor practici și experienței avansate a țărilor membre UE și NATO în domeniul politicilor de management al resurselor umane şi învăţământului militar şi a mulţumit României pentru sprijinul continuu oferit, în acest sens, ţării noastre.

Secretarul de Stat Iliev a adăugat că activitatea respectivă va contribui la realizarea reformei de profesionalizare iniţiate de instituţia de apărare a Republicii Moldova, care înseamnă o armată mai bine pregătită, cu militari profesionişti şi dotare modernă.

În perioada aflării la Chişinău, delegaţia română a vizitat Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” şi a donat un set de manuale şi material didactic pentru studenţii militari, masteranzii şi doctoranzii instituţiei.

De notat că activitatea face parte din Planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării din Republica Moldova și Ministerul Apărării Naționale din România pentru anul 2018.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților