[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu și Johannes Hahn au discutat mai multe subiecte importante pentru R. Moldova
19 Iunie

Subiectele importante pentru R. Moldova, precum și reluarea dialogului politic al țării cu Uniunea Europeană au fost printre subiectele discutate de Premierul țării, Maia Sandu, cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a menționat că s-au discutat și programele comune, restabilirea finanțării sectorului bugetar, consultanță pentru instituțiile publice, asistența tehnică.

„Am avut o discuție cuprinzătoare cu domnul Comisar despre subiecte importante pentru R. Moldova. Am decis să reluăm la modul serios dialogul politic între R. Moldova și UE. Am vorbit despre inițiativele noului Guvern, despre dezoligarhizarea țării, scoaterea din captivitate, să avem instituții independente, am vorbit despre prioritățile noastre de combatere a corupției și investigarea furtului miliardului.

Am reiterat angajamentul nostru pentru asigurarea libertății drepturilor omului, crearea condițiilor necesare pentru presa liberă, pentru societatea civilă. Știm că așteptările față de acest Guvern sunt mari, ne dorim să ne mișcăm repede și contăm pe asistența partenerilor europeni”, a spus Maia Sandu.

La rândul său, Johannes Hahn a spus că UE este gata să ofere asistență financiară R. Moldova și orice fel de suport pentru a face viața cetățenilor țării mai bună.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților