[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu și Andrei Năstase au refuzat să facă declarații la ședința închisă a Comisiei de anchetă privind finanțarea partidelor politice
12 Noiembrie

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, au mers astăzi la Parlament, pentru a participa la audierile Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune în politica internă a Republicii Moldova a Fundației „Open Dialog”, transmite CURENTUL.

Cei doi au refuzat să facă declarații în cadrul ședinței Comisiei, din motiv că întrunirea este una închisă.

„Am fost anul trecut, în 2017, la un eveniment pentru a vorbi în Parlamentul European despre încălcarea drepturilor omului în RM și acest lucru nu are nimic cu finanțarea din afara țării a partidelor politice. Această călătorie și eveniment au fost organizate de câțiva reprezentanți ai Parlamentului European și Fundația „Open Dialog”, care a finanțat deplasarea spre Bruxelles. Asemenea lucruri se practică în afara țării, la aceste vizite au participat și membri ai PDM și alte partide politice. Partidul nu a primit niciodată nici un bănuț de la această Fundație sau oricare alta. Noi le spunem acum, prin intermediul presei, aceste lucruri, pentru că răspundem în fața cetățenilor, nu în fața oamenilor cu grave încălcări de integritate”, a spus Maia Sandu.

„Am cerut să mergem la această Comisie alături de presă, pentru ca oamenii din RM să știe despre ce este vorba. S-a creat o Comisie înafara tuturor competențelor. În lipsa argumentelor în adresa partidelor noastre au recurs la o farsă. Noi am adresat și o scrisoare publică Președintelui Comisiei, Igor Vremea, și le-am spus ce vor să știe”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, Maia Sandu spune că s-au adresat la Comisia Electorală Centrală (CEC) să verifice aceste date. CEC a răspuns partidului că nu este de competența instituției și au adresat scrisoare la SIS. De la această structură PAS și Platforma „DA” nu au primit încă nici un răspuns.

În concluzie, Maia Sandu a menționat că, aceste acțiuni vin să discrediteze partidele și să scape de ele în campania electorală pentru parlamentare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților