[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Reiterez – nu vom tolera implicarea funcționarilor pe perioada orelor de muncă în campanie electorală
23 Octombrie

În debutul ședinței de astăzi, Maia Sandu a adus un mesaj de mulțumire pentru munca zecilor de mii de oameni care au fost implicați duminică, 20 octombrie în organizarea alegerilor locale din Republica Moldova. Șefa Executivului a subliniat că alegerile sunt un exercițiu democratic important pentru actualul Guvern, acesta implicând membri ai comisiilor electorale, observatori naționali și internaționali, polițiști și mulți alți angajați ai statului, informează CURENTUL.

„Pentru acest Guvern este foarte important să asigurăm condiții pentru alegeri libere și corecte, în special după ce Guvernarea precedentă a reușit să discrediteze la nivel internațional alegerile în Republica Moldova. De aceea, așa cum am anunțat și înainte de primul tur al scrutinului, reiterez că nu vom tolera implicarea funcționarilor pe perioada orelor de muncă în campanie electorală și vom sancționa utilizarea resurselor administrative în scopuri politice”, a declarat Premierul.

Potrivit informațiilor raportate în cadrul ședinței Guvernului de Ianuș Erhan, Secretar de stat al MAI, în ziua alegerilor peste 4500 de angajați ai MAI au fost implicați în vederea asigurării corectitudinii scrutinului. În același timp, au fost raportate 112 încălcări ale legislației electorale, dar și alte 3 procese penale înregistrate care țin de amenințarea și coruperea alegătorilor. „Vreau să menționez că avem înregistrate mult mai puține încălcări decât la scrutinul precedent când la alegerile parlamentare din februarie 2019 au fost constatate 270 de încălcări, acum sunt mai puține, după cum vedem 115 în total. Ne pregătim pentru turul 2, unde urmează alegeri în 383 de localități pentru a asigura legalitatea procesului electoral”, a menționat Ianuș Erhan.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților