[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: „Noi, blocul ACUM, știm ce trebuie să facem ca să construim un sistem educațional pe potriva timpului”
12 Februarie

Blocul electoral ACUM – Platforma DA și PAS, astăzi, și-a lansat angajamentele în domeniul educației, informează CURENTUL.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția nr. 50, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, s-a referit la importanța reformelor din educație.

„Educația a fost lăsată în voia sorții. Mulți profesori au plecat din sistem. Tinerii nu vor să se facă profesori din raționamente economice. Educația este finanțată prost. Noi, blocul ACUM, știm ce trebuie să facem ca să construim un sistem educațional pe potriva timpului. Noi, ne propunem să sporim și să folosim eficient resursele pentru educație ca să îmbunătățim condițiile. Ne angajăm să venim cu conținuturi relevante și interesante. Totodată, să asigurăm acces la educație de calitate pentru toți copiii și tinerii”, a precizat Sandu.

Candidatul blocului ACUM pe circumscripția 33, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a comunicat despre rolul angajamentelor propuse. „Angajamentele reprezintă asumarea problemelor cu care Moldova se confruntă de mulți ani. Situația de astăzi din sistemul de educațional este foarte dificilă, cea mai mare parte din directorii de școli sunt numiți politic. Educatorii, profesorii vor avea salariile care le merită. Este foarte important să le dăm demnitatea învățătorilor”, a declarat Năstase.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților