[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: Nimeni de unul singur nu reușește să facă lucruri mărețe. Noi credem în puterea comunității
17 Octombrie

Platforma de sprijin pentru Moldova, organizată în acest an la Chișinău, vine cu un îndemn ferm pentru țările puternice și libere ale lumii să creadă în puterea noastră de a ne dezvolta, să ne sprijine în acest demers, să investească aici și să participe la transformarea Moldovei și la conectarea noastră deplină la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de șeful statului, Maia Sandu, informează CURENTUL.

Potrivit spuselor sale, cu ajutorul prietenilor Moldovei, s-a reușit lucruri care păreau irealizabile cu câțiva ani în urmă:

instituțiile noastre sunt pregătite să asigure ordinea și securitatea în țară,

cumpărăm gaze naturale din mai multe surse și nu mai permitem să fim șantajați prin intermediul resurselor energetice,

alocăm bani pentru cei mai vulnerabili,

sprijinim deschiderea afacerilor, modernizăm cu pași rapizi rețeaua rutieră și avem planuri mari, bine puse la punct, pe care le-ați auzit astăzi.

„Planul nostru este să păstrăm pacea acasă, să asigurăm condiții de viață europene în localitățile noastre, să avem drumuri moderne în toată țara, cale ferată europeană, poduri care să ne conecteze la România și Uniunea Europeană.

Vrem ca lumea întreagă să știe – Moldova este o țară sigură, liberă să-și decidă viitorul, care înțelege gravitatea provocărilor ce ne stau în față și știe cum să le depășească în beneficiul cetățenilor săi.

Sprijinul mare primit în ultimii ani ne arată nu doar că moldovenii sunt europeni și merită să fie parte a Uniunii Europene, ci că suntem și bineveniți. Le-am vorbit azi partenerilor noștri cu mândrie despre obiceiul care definește neamul nostru – claca.

Noi știm, încă din bătrâni, că nimeni de unul singur nu reușește să facă lucruri mărețe. Noi credem în puterea comunității și ceea ce vrem să creăm acum împreună cu Uniunea Europeană este o comunitate care va construi și va dezvolta Moldova, ca într-o mare clacă”, a menționat Președintele.

Inapoi la arhiva noutaților