[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu – martor la CNA. Iată despre ce e vorba!
19 Februarie

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost citată astăzi la Centrul Național Anticorupție (CNA), în calitate de martor, după ce a depus la 5 februarie 2018, un denunț la Procuratură, prin care a cerut tragerea la răspundere a persoanelor cu funcții de conducere de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pe motivul neajustării corespunzătoare a tarifelor la gazele naturale, transmite CURENTUL.

Maia Sandu a menționat că procurorul a întrebat-o dacă denunțul a fost semnat de ea.

„A fost o ședință de confirmare a denunțului. Procurorul m-a întrebat dacă am semnat denunțul și am repetat și lucrurile expuse în acest denunț. Cerem sancționarea ANRE pentru faptul că nu au luat decizii și nu au întreprins acțiunile necesare când prețul de achiziție a gazelor naturale s-a redus, iar tariful pentru cetățeni a rămas același. Această lipsă de acțiune din partea ANRE a provocat daune în proporții de peste un miliard și jumătate”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, ea a menționat că vor fi audiați și experții care au făcut calculele necesare și le-au expus public, dar și cei de la ANRE. „Am făcut referință și la calculele prezentate în spațiul public de către un grup de experți. Vor fi și ei audiați. Vor fi invitați la discuții și cei cu funcții de la ANRE. Nu excludem că voi putea fi invitată ulterior pentru alte detalii. Suntem gata să conlucrăm cu CNA”, a spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților