[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, la CSM: „Noi nu putem să tolerăm în continuare atitudinea neserioasă, nerespectuoasă față de lege și față de cetățeni”
25 Iunie

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), informează CURENTUL.

În debutul ședinței, Maia Sandu a declarat că, toate deciziile pe care le ia CSM trebuie să fie corecte și asupra lor să nu planeze nici o suspiciune.

„Toți cei care au comis, au luat decizii ilegale și aceste lucruri se știu, trebuie să fie sancționați, eliminați din sistem. Dvs. trebuie să începeți adevărata curățare a sistemului judecătoresc. Știți ce înseamnă asta?! Asta înseamnă oamenii care au luat decizii ilegale să plece și oamenii care sunt onești, corecți să fie promovați în funcții. Altfel nu o să putem să lucrăm în continuare. Sunt decizii care trebuie să le luați imediat. Am zis, sunt decizii ilegale, abuzive, despre care cunoaște toată lumea. Cred că, aici trebuie să veniți imediat cu niște decizii. După care, trebuie să începem să lucrăm pe construirea unui sistem judecătoresc corect, pe promovarea oamenilor, care și-au demonstrat în timp atitudinea corectă, onestă, respectul pentru lege. Cu tot respectul, dacă aici lucrurile nu se vor schimba în următoarele săptămâni, atunci noi o să căutăm o soluție prin Parlament și prin Guvern. Noi nu putem să tolerăm în continuare atitudinea neserioasă, nerespectuoasă față de lege și față de cetățeni, atunci când toată țara strigă justiție, iar CSM se face că plouă”, a adăugat Sandu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților