[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu: „Fragila democrație care ne-a mai rămas este supusă, zilnic, atacurilor”
14 Iunie

Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a comunicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că nu se va lăsa intimidată de actualul regim de guvernare, care împinge țara în zona dictaturii, informează CURENTUL.

Maia Sandu, liderul partidului PAS, a accentuat că se încearcă distrugerea democrației și a statului de drept Republica Moldova.

„Se dă lupta pentru democrație, fragila democrație care ne-a mai rămas și care este supusă atacurilor, zilnic. Partidul Democrat din Moldova își dorește să devină groparul democrației, ei controlează și intimidează funcționarii publici, societatea civilă, hărțuiesc primarii, dar și oamenii de afaceri. Lor le este frică de alegeri, sunt atât de fricoși încât nici nu au îndrăznit să participe la alegerile prezidențiale. Au făcut front comun pe față cu socialiștii. Este o dovadă concludentă a târgului Plahotniuc – Dodon”, a declarat Sandu.

De asemenea, Maia Sandu a anunțat că săptămâna viitoare va merge la Bruxelles și va discuta această problemă cu oficialii de acolo. „PD, care se prezintă drept garantul european, spune răspicat că deciziile europene nu sunt obligatorii, banii alocați însă de ei sunt obligatorii, recomandările reprezintă o ofensă la adresa țării și nu avem nevoie de sfaturi. Această declarație arogantă denotă adevăratul caracter anti – european a actualei guvernări, ignorând constatările modelului european de dezvoltare a democrației, ei se împiedică în propriile declarații. Eu voi merge săptămâna viitoare la Bruxelles și voi discuta cu oficialii despre derapajele acestei guvernări și semnele de dictatură din R. Moldova”, a mai spus liderul PAS.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților