[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu, despre apostilarea actelor de studii emise de regiunea transnistreană: „E un lucru greșit”
9 Februarie

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), fosta ministră a Educației, Maia Sandu, consideră că apostilarea actelor de studii emise de regiunea transnistreană este un lucru greșit, transmite CURENTUL.

Maia Sandu declară că, pe timpul când era ministru al Educației, se insista pe acest lucru, dar propunerea nu era acceptată și s-a venit și cu o soluție în acest sens.

„Am zis atunci și spun și acum că este un lucru greșit. Nu poți pune ștampila Ministerului Educației pe un document al unei instituții unde nu ai pășit niciodată și nu știi ce se face acolo. Noi am propus atunci și o soluție: Există Agenții de evaluare a calității în țările europene, dacă nu vrei să intervină Agenția națională, achiți una europeană. O astfel de Agenție există și în Federația Rusă. În cazul în care au o recomandare bună a unei astfel de Agenții și se respectă calitățile minime, atunci poți face acest lucru. Noi vorbim de calitatea învățământului și acest lucru trebuie asigurat și pe un mal și pe altul”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune Pro TV.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților