[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu deschide parantezele despre discuțiile cu PLDM privind viitoarele alegeri
5 Octombrie

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, a comunicat mai multe detalii despre candidații la parlamentare a blocului PAS-PPDA, informează CURENTUL.

În acest fel, Sandu a vorbit și despre filtrul de integritate. „Noi am transmis numele potențialilor candidați și acum se întâmplă această filtrare. Cred că, atunci când va fi finalizat întreg procesul, o să revină cel de la „Parlament curat”. PAS a transmis potențiali candidați, Platforma DA a transmis potențiali candidați. Nu pot să spun exact numărul celor de la PAS, dar sunt destul de mulți, peste 50-60. Nu știu câte candidaturi are Platforma DA, trebuie să-i întrebați pe ei, noi o să avem o competiție. O să avem o competiție, după cum am spus – primul lucru e filtrul și după aia intră în competiție. În primul rând, încă nu s-a încheiat procesul. Asta nu înseamnă, dacă noi am transmis câteva zeci de CV-uri acolo, că nu suntem deschiși în continuare pentru alte CV-uri. Procesul e continuu”, a precizat ea.

Totodată, ea a comunicat ce se va întreprinde dacă liderul Partidului Platforma DA nu va trece filtrul de integritate. „Filtrul este același pentru toți, indiferent de nume și de oameni. Absolut toți suntem egali în fața acestui filtru și o să ne subordonăm evaluării pe care o face echipa de la „Parlamentul curat””, a declarat Sandu.

Prin urmare, liderul PAS a spus dacă poartă negocieri cu Partidul Liberal din Moldova în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare. „Noi discutăm cu colegii de la Partidul Liberal Democrat și eu vreau să cred că o să găsim o formulă care să aranjeze toate părțile. Suntem deschiși să invităm oameni și din PLDM, și din alte partide politice, care și-au dovedit caracterul anti-dictatorial și anti-regim, oameni care se bucură de încrederea cetățenilor, care nu au probleme de integritate și suntem deschiși ca să venim cu o echipă cât mai reprezentativă”, a conchis ea.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților