[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu a pus punctele pe „i”: „Nu avem de ales”
6 Iunie

Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a explicat de ce formațiunea, pe care o conduce, a decis asumarea unui Guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui Speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), informează CURENTUL.

„Este o decizie riscantă și ne-am fi dorit să nu ajungem în această situație. Am discutat aproape 3 ore la Consiliu. Am fi dorit să fim în situația să putem oferi un Președinte al Parlamentului din partea Blocului ACUM, să formăm un Guvern din partea Blocului și să realizăm angajamentele din campanie. Realitățile sunt altele, din păcate, și am putea spune de ce s-a ajuns aici – din cauza fraudelor, din cauza manipulării, prevederile democratice nu sunt respectate, și multe voturi ale noastre au fost pierdute. Suntem în situația în care suntem și această decizie dificilă am luat-o”, a spus Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

Liderul PAS a mai spus că, la ședința Consiliului, nu s-a discutat un nume concret pentru funcția de Speaker, ci s-a discutat despre votarea unui candidat al PSRM.

Maia Sandu a declarat că au fost nevoiți să discute în Consiliu, or a mai rămas foarte puțin timp până expiră „termenul Parlamentului”. „La fel ca și colegii din Platforma DA, avem neîncredere și dubii cu referire la PSRM, dar, se pare că, nu avem de ales. Avem de ales dacă lăsăm acest regim în continuare, și ne uităm cât de mult a degradat situația în țară, cât de mult a înflorit corupția. Să fim sinceri, societatea noastră moare, dacă nu oprim acest regim”, a spus politiciana.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților