[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu a participat la Festivalul Beleu Bio Fest din Slobozia Mare, Cahul
14 August

Președinta Maia Sandu a participat duminică, 13 august, la festivalul organizat pe malul lacului Beleu, care face parte din rezervația biosferei „Prutul de Jos”, inclusă în Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei. 

„A fost o adevărată bucurie să particip la Festivalul Beleu Bio Fest, în Slobozia Mare, Cahul. Evenimentul, la a doua ediție, sărbătorește natura pitorească, gastronomia inedită, dansurile și portul popular care ne duc faima în lume”, a spus șefa statului.

Președinta a menționat că Festivalul Beleu Bio Fest este un bun prilej să ne amintim că țara noastră are un potențial turistic care trebuie valorificat prin păstrarea și îngrijirea naturii, prin dezvoltarea afacerilor și prin crearea unei infrastructuri prielnice pentru turism. În acest sens este și drumul de acces către lacul Beleu, care a fost construit printr-un efort comun al autorităților locale și cu ajutorul financiar al Uniunii Europene.

„O altă veste bună este că, până la sfârșitul anului, va fi dată în exploatare ultima porțiune de 18 km din traseul M3 Chișinău-Giurgiulești, care ocolește satul Slobozia Mare și, astfel, oamenii și casele din zonă nu vor mai avea de suferit din cauza traficului greu. Treptat, Republica Moldova va avea drumuri de calitate, indispensabile dezvoltării economice și turistice a țării noastre”, a mai subliniat șefa statului.

1

Inapoi la arhiva noutaților