[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maia Sandu a înmânat distincții mai multor personalități din țară
23 Decembrie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat azi distincții mai multor personalități din țară. În cadrul unei ceremonii solemne, a fost onorată performanța și succesele atinse în activitatea profesională de către sportivi de performanță, antrenori, oameni de cultură, cercetători, cadre didactice, lucrători din agricultură.

„Am menționat că, într-un an greu pentru noi toți, cea mai bună ripostă pe care o putem da Răului sunt lucrurile bune pe care le facem zi de zi – muncind onest, având grijă de aproapele nostru, contribuind la bunăstarea țării și la bunul ei nume. Asta au făcut, cu dăruire, efort și implicare, fiecare dintre cei decorați. Acasă sau în străinătate, pe ogor sau în laborator, pe scenă, în ring sau la catedră, ei au muncit pentru a face bine și a aduce bucurie, pentru ca dezvoltarea să fie mai puternică decât distrugerea”, a declarat Președinta Maia Sandu în adresarea sa către invitați.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința față de contribuția lor la dezvoltarea țării noastre. „Le-am mulțumit pentru că, prin ceea ce fac, sunt făuritorii Moldovei și i-am chemat să rămânem uniți pentru a rezista în fața crizelor. Împreună putem face Moldova prosperă și liberă. Solidari putem construi țara modernă pe care ne-o dorim și viitorul nostru european. Sunt convinsă că putem reuși prin oameni, iar laureații de azi sunt un bun exemplu în acest sens”, a mai spus Maia Sandu.

În cadrul festivității, au fost înmânat și trei distincții post-mortem: pentru fostul Ambasador Valeriu Turea și pentru doi participanți la războiul de pe Nistru – Grigorii Căruntu și Aurel Cuconescu, care a fost primar al satului Varnița. „Le-am cinstit, astfel, memoria și faptele”, a mai adăugat șefa statului în mesajul său.

5 6 8 9 Maia Sandu1 Maia

Inapoi la arhiva noutaților