[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAI: Pelerinajul spre Ucraina a evreilor hasidici se desfășoară în normalitate
13 Septembrie

Ministerul Afacerilor Interne asigură coordonat împreună cu instituțiile statului din domeniile securității naționale și aeronautic, pelerinajul evreilor hasidici înspre Ucraina.

Întrucât, în perioada 11 – 22 septembrie, Republica Moldova este tranzitată de mii de pelerini care se îndreaptă către localitatea Uman din Ucraina, pentru a marca sărbătoarea Noului An Evreiesc, autoritățile au luat măsuri speciale de asigurare a deplasării acestora în siguranță ca activitățile de frontieră, aeroportuare precum și de deplasare pe drumurile publice să nu sufere vreo perturbare, în perioada menționată.

Astfel, pentru fluidizarea activităților din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, s-au creat fluxuri speciale de procesare a documentelor pentru pelerini. Pentru a asigura programul de zbor conform orarului programat, pasagerii curselor regulate sunt invitați să ajungă cu 3 ore înainte de ora de zbor. De asemenea, pentru a evita aglomerația, accesul în aeroport a fost limitat, permițându-se intrarea doar a persoanelor cu bilet de călătorie și a personalului tehnic din cadrul aeroportului.

Pe drumurile naționale spre punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene Palanca, Tudora și Otaci, echipaje ale poliției asigură fluidizarea traficului pentru evitarea ambuteiajelor și disconfortului pentru participanții la trafic. La moment, echipajele poliției de patrulare anunță că traficul se desfășoară cu normalitate nefiind necesare recomandări pentru rute de ocolire.

În punctele de trecere a frontierei de stat la Palanca, Tudora și Otaci activitatea se desfășoară fără a fi înregistrat flux majorat de persoane.

Organizarea logistică a deplasării pelerinilor pe teritoriul Republicii Moldova este efectuată de statul Israel în cooperare cu organizații ale societății civile din Israel și voluntari. Autoritățile din Republica Moldova acordă sprijin pentru buna desfășurare a deplasărilor și siguranța pelerinilor.

Ministerul Afacerilor Interne asigură implementarea tuturor măsurilor speciale pentru a garanta liniștea publică și derularea obișnuită a activităților cotidiene.

Inapoi la arhiva noutaților