[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți reprezentanți ai corpului diplomatic au fost prezenți la exercițiul „Scutul de Foc” din cadrul Armatei Naționale
22 Septembrie

Reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi în Republica Moldova, ataşaţi militari şi conducerea Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale au fost prezenţi astăzi la Ziua Vizitatorilor Distinşi în cadrul exerciţiului „Scutul de Foc 2016” la Baza de instruire militară a Armatei Naţionale, transmite CURENTUL.

Oficialităţile au participat la un briefing de informare despre exerciţiul desfăşurat, au vizitat câteva locuri de instrucţie şi au asistat la o demonstraţie de trageri din diferite tipuri de armament cum ar fi: tunul 2A-36, obuzierul M-30, tunul obuzier D-20 şi tunul antitanc MT-12.

Exerciţiul „Scutul de Foc 2016” se desfăşoară în perioada 11-24 septembrie curent, cu participarea a circa 3 sute de militari din Republica Moldova, România şi Statele Unite ale Americii.

Scopul aplicaţiilor este pregătirea subunităţilor de artilerie şi creşterea interoperabilităţii dintre militarii celor trei ţări.

Contingentele participante se antrenează la executarea tragerilor de luptă din poziţii de tragere acoperite, precum şi la conducerea mașinilor de luptă şi tragerilor de luptă cu plutoanele şi în cadrul bateriilor mixte.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților