[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mulți Ambasadori ai RM – numiți de Guvern
24 Ianuarie

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi numirea mai multor Ambasadori extraordinari și plenipotențiari ai Republicii Moldova, informează CURENTUL.

Este vorba despre numirea lui Lilian Darii în funcția de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al RM în Regatul Belgiei, Sergiu Mihov – în funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Lituania, Tatiana Pîrvu – Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos, Denis Jelimalai – Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Populară Chineză.

Totodată, a acceptat numirea lui Anatolie Vangheli, Ambasador Extraordinar și plenipotențiar al RM în Republica Elenă, prin cumul în Republica Cipru, iar Victor Osipov, Ambasador Extraordinar și plenipotențiar al RM în Republica Austria, prin cumul în Republica Slovacă.

Guvernul urmează să înainteze proiectele decretelor respective Președintelui Dodon.

Premierul Filip i-a felicitat: „Vă rog să reprezentați cu cinste RM în țările unde veți activa”.

Totodată, a fost rechemat Tudor Ulianovschi din funcția deținută prin cumul de Ambasador al RM în Principatul Liechtenstein, în legătură cu numirea în calitate de membru al Guvernului.

Mihail Antonov a fost eliberat din funcția de șef al Oficiului teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat, reprezentant al Guvernului în teritoriu, în baza cererii de demisie, începând cu data de 31 ianuarie.

Cezar Frumosu a fost eliberat din funcția de șef-adjunct al Oficiului teritorial Chișinău, iar în locul său a fost numit Victor Brânză.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților