[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai multe acte falsificate descoperite la trecerea frontierei moldo-române
11 August
Patru documente falsificate au fost descoperite de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, în ultimele 48 de ore.
În primul caz, înregistrat în punctul de trecere al frontierei Cahul, a fost documentat un cetățean al Ucrainei. Acesta s-a prezentat la controlul trecerii frontierei la volanul unui autoturism. În timpul verificării actelor de călătorie, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere ucrainean conține semne vizibile de falsificare.
A doilea incident a fost consemnat în punctul de trecere al frontierei Giurgiulești-Galați, cercetat fiind un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU). Și în acest caz, persoana a prezentat un permis de conducere, pretins a fi eliberat de autoritățile poloneze, cu indici clari de falsificare.
În alte două ilegalități, șoferii au înmânat la controlul trecerii frontierei cu mijlocul de transport certificate de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto ”Cartea Verde” (UKR/CZE) – falsificate. Ambele cazuri au fost semnalate în punctul de trecere a frontierei Cahul. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pe numele unui cetățean al Bulgariei și unui conațional.
În continuare cazurile sunt cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de fals acte oficiale (art.361 al.1, Cod Penal al RM).
Inapoi la arhiva noutaților