[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mai mult confort pentru copiii dintr-o grădiniță din Orhei: un acoperiș nou, pereți mai călduroși și mai rezistenți
28 Iulie

În curând, grădinița nr. 2 din orașul Orhei „se va schimba la față”, iar condițiile meteo nefavorabile nu vor mai fi o problemă pentru copii și educatori. Autoritățile municipiului Orhei, susținute de echipa lui Ilan Șor, implementează un proiect de anvergură în instituția preșcolară, care va asigura confortul micuților, și va reduce din costurile exorbitante ale facturilor, pe care administrația este nevoită să le achite în „vremurile bune” ale guvernării PAS.

Vorbim despre schimbarea acoperișului, izolarea termică și tencuirea pereților exteriori, care dincolo de avantajele descrise mai sus, vor asigura clădirii un aspect modern și luminos. Altfel spus, copiii și educatorii se vor simți aici confortabil și în siguranță atât pe ger, cât și pe arșiță!

„Prin acest proiect ne propunem să sporim siguranța și confortul copiilor. Astfel, va fi remediată problema scurgerilor, care se produceau, mai ales în timpul ploilor torențiale. Aceasta este crucial, pentru menținerea unui mediu sănătos și igienic pentru copii. În același timp, va fi consolidată izolația pereților exteriori, ceea ce va permite reglarea eficientă a temperaturii interioare. Ca urmare, copiii se vor simți confortabil pe tot parcursul anului, mai ales în condiții meteorologice extreme”, a explicat viceprimarul orașului Orhei, Cristina Cojocari.

Lucrările de reparație prevăd și consolidarea pereților, fapt care va spori rezistența clădirii în eventualitatea unui cutremur de o intensitate mare. De asemenea, clădirea va fi vopsită în culori prietenoase copiilor, ceea ce va contribui la crearea unei atmosfere primitoare și veselă. Indubitabil, aceasta va avea un impact pozitiv asupra stării emoționale a copiilor.

„Reparația acoperișului și a pereților exteriori va spori siguranța, va spori confortul, va crea un mediu sănătos pentru copii. Credem că aceste îmbunătățiri vor avea un impact pozitiv asupra creșterii și educației copiilor, pentru mulți ani înainte. Iar pereții proaspăt și frumos vopsiți vor influența pozitiv starea emoțională a preșcolarilor și le vor stimula creativitatea”, a menționat directorul grădiniței, Elena Boțoroga.

De asemenea, proiectul prevede o echipare modernă pe interior într-un mod care va permite îmbunătățirea condițiilor și majorarea numarului de locuri pentru copiii din Orhei.

screenshot_1 screenshot_2 screenshot_3 screenshot_4 screenshot_5 screenshot_6

Inapoi la arhiva noutaților