[ X ]
[ X ]
[ X ]
Maestrul Eugen Doga – indignat de strada din Chișinău ce-i poartă numele: „Niciodată nu merg acolo. E o bătaie de joc”
7 Martie

Maestrul Eugen Doga este indignat de felul în care a fost făcută strada din capitală, ce-i poartă numele, unica stradă pietonală din Chișinău, informează CURENTUL.

Compozitorul a spus că o singură dată a mers pe această stradă și de atunci o evită.Niciodată nu merg acolo. O singură dată am mers. E o bătaie de joc. O idee atât de frumoasă, făcută atât de prost. Acolo nu e pentru pietoni, e pentru cai. Acolo-s niște pietre. Imaginați-vă că mergeți pe tocuri, rămâneți și fără tocuri și fără picioare. Nu se poate așa! Ei nu au văzut cum se fac străzi pietonale? Eu nu Au făcut de mântuială. Acolo lucrurile trebuie duse la capăt. La Primărie se schimbă conducerea și nu ai cu cine vorbi. Lucrurile frumoase costă”, a spus Doga, în cadrul emisiunii „Iubește viața” de la TV8.

De asemenea, maestrul a spus că faptul că strada numele său nu e suficient. „Ar fi frumos să fie un centru cu muzică, cărți, lumea să bea o cafea, să discute acolo. Asta e viața. Nu înțeleg. E foarte bine că au dat numele meu acum, în viață, să văd roada muncii mele. E foarte ciudată atitudinea mea față de gestul Primăriei, dar trebuia supravegheată această construcție. Au muncit mult timp și la ce au ajuns? La prostii”, a spus compozitorul.

CURENTUL amintește: Lucrările de construcție ale străzii pietonale din Chișinău – fostă Alexandru Diordiță, au început în 2012 și s-au finalizat în 2014. În 2015, primarul de atunci, Dorin Chirtoacă, a propus redenumirea străzii în Eugen Doga, lucru care s-a și întâmplat la 30 octombrie 2015.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților