[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAEIE, despre excluderea Republicii Moldova din lista țărilor de risc epidemiologic, pentru care se instituie măsura carantinei
26 Octombrie

Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență (CNSU) al României prin Hotărârea nr. 50 din 26.10.2020, a aprobat o nouă listă a țărilor/zonelor de risc epidemiologic, pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și clarificarea unor aspecte referitoare la aplicarea prevederilor Hotărârii Guvernului României nr. 856 din 14.10.2020, privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează CURENTUL cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Republica Moldova a fost exclusă din componența țărilor incluse în această lista, motiv pentru care persoanele care urmează să călătorească în România, din Republica Moldova, nu vor fi subiecți ai măsurilor de carantină/izolare la domiciliu. Recomandăm spre consultare textul Hotărârii și lista țărilor vizate.

„Totodată, atragem atenția că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 856 din 14 octombrie 2020 (art. 2 alin (1) pct. 2 din Anexa nr. 3), prin care starea de alertă a fost extinsă începând cu data de 16 octombrie 2020, pentru o altă perioadă de 30 de zile, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini (inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova) şi apatrizilor, cu o serie de excepții menționate în cuprinsul aceluiași articol” – menționează sursa.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților