[ X ]
[ X ]
[ X ]
MAEIE a solicitat Federației Ruse acces la cei doi moldoveni eliberați din Afganistan
12 Februarie

Autoritățile moldovenești au solicitat organelor competente ale Federației Ruse asigurarea accesului delegației Republicii Moldova, în cursul zilei de astăzi, la cei doi cetăţeni ai Republicii Moldova eliberați din prizonierat în Afganistan, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, solicitarea autorităților moldovenești reiese din prevedrile Convenției de la Viena cu privire la relaţiile consulare (1963), articolul 5, punctele a), e),g),h) și în special articolul 36, paragraful 1, Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (1961), articolul 3, punctul 1, paragraful b), care prevăd expres dreptul la ocrotirea în statul acreditar a intereselor statului acreditant şi ale cetăţenilor săi, în limitele admise de dreptul internaţional, precum şi Convenţiei Consulare dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă (1994).

Delegația formată din secretarul general de stat al MAEIE, Mihail Căpățînă și medicul șef al spitalului Cancelariei de Stat, Evgheni Vasiliev, s-a deplasat de ieri în orașul Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni Lionel Buruiană (a.n. 1982) și Mihai Crihana (a.n. 1965), precum şi pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților