[ X ]
[ X ]
[ X ]
MADRM inițiază procesul de elaborare a proiectului privind grupul de acțiune locală
29 Decembrie

În scopul asigurării transparenței, publicității și accesibilității activității de legiferare, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului inițiază procesul de elaborare a proiectului de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea proiectului de lege privind grupul de acțiune locală, transmite CURENTUL.

Elaborarea proiectului de lege privind grupul de acțiune locală este condiționată de necesitatea instituirii cadrului normativ privind implementarea Programului LEADER în Republica Moldova, care oferă oportunităţi noi de dezvoltare rurală, punând bazele identificării necesităților locale, consolidării capacității de dezvoltare și implementare a strategiilor locale de dezvoltare, în vederea conservării patrimoniului rural și cultural, dezvoltării mediului economic și îmbunătățirii abilităților organizatorice ale comunităților locale.

Totodată, necesitatea elaborării proiectului de lege reiese din prevederile Acordului de Asociere RM-UE și obiectivele Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală 2014 -2020.

Propunerile, sugestiile şi recomandările pe marginea proiectului de lege iniţiat pot fi expediate, pînă la data de 6 ianuarie 2020, dnei Eugenia Cîrlig, consultant principal, Direcția politici și programe de dezvoltare rurală, la adresa electronica (eugenia.cirlig@madrm.gov.md), adresa poștală (or. Chişinău, str.Constantin Tănase 9, etajul 7, biroul 710) sau la numărul de telefon 022-204-595.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților