[ X ]
[ X ]
Lucrările de reparație a conductei de presiune medie de la intersecția străzilor Melestiu și Odesa, care a fost avariată – finalizate
8 Aprilie

Echipa de intervenție gaze „Chișinău-gaz” a finalizat ieri lucrările de reparație a conductei de presiune medie, avariate la intersecția străzilor Melestiu și Odesa din capitală. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, furnizarea gazelor pe acest segment a fost reluată integral, informează CURENTUL.

Potrivit datelor preliminare, scurgerea a fost provocată de lucrările de foraj, efectuate de către un agent economic terț cu abateri evidente de la actele permisive. În primul rând, la obiect nu a fost invitat reprezentantul întreprinderii de distribuție „Chișinău-gaz” pentru supravegherea lucrărilor.

Mai mult, lucrările de foraj au fost efectuate în mod mecanic, și nu manual, stipulat expres în autorizație. Alte detalii, aferente incidentului, precum și cuantumul daunelor se precizează.

Persoanele fizice şi juridice, vinovate de producerea avariilor şi deteriorarea obiectelor aferente rețelelor de gaze naturale, poartă răspundere în conformitate cu legea şi compensează prejudiciile, cauzate rețelelor de gaze naturale, mediului înconjurător, precum și altor persoane fizice şi juridice.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților