[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alegătorii din localitățile unde vor avea loc alegeri locale noi, la 29 mai 2022, pot solicita votarea cu urna mobilă
16 Mai

Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu se pot prezenta în ziua alegerilor în localul secției de votare pot solicita votarea la locul aflării (cu urna de vot mobilă).

Potrivit legislației electorale, cererile se fac începând cu 2 săptămâni înainte de ziua votării şi până la ora 18.00 a zilei precedente votării. În ziua alegerilor, cererile pot fi făcute până la ora 15.00, dacă se prezintă și un certificat medical.

Persoanele care nu pot să depună personal la biroul electoral al secției de votare cererea privind votarea la locul aflării au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei. Cererile privind votarea la locul aflării din partea persoanelor cu dizabilități de vedere pot fi făcute inclusiv în formă verbală.

În ziua alegerilor, președintele biroului electoral al secției de votare va desemna, cel puțin doi membri ai biroului care se vor deplasa cu o urnă de vot mobilă și cu materialul necesar votării la locul unde se află alegătorul pentru ca acesta să voteze.

Persoanele menționate votează conform listei de alegători pentru votarea la locul aflării, întocmită de biroul electoral al secției de votare în baza cererilor depuse. În lista electorală, în dreptul numelui persoanei respective se face precizarea „Votat la locul aflării”.

Amintim că, pe 29 mai 2022, vor avea loc alegeri locale noi în 10 localități din țară.

Inapoi la arhiva noutaților