[ X ]
[ X ]
[ X ]
Locuitorii din Chișinău, chemați pe 19 iunie la protest, pentru a lupta pentru „o viață nouă”
13 Iunie

Pe mai multe străzi din capitală au apărut corturi cu inscripția „O VIAȚĂ NOUĂ”, iar trecătorii primesc materiale informative și sunt invitați duminică, 19 iunie, la o amplă acțiune de protest. Manifestația va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale și are scopul de a transmite guvernării PAS că sărăcia, crizele și haosul pe care le-a adus, nu mai pot pot fi tolerate și că singura soluție pentru depășirea acestor probleme este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit uneia dintre femeile care distribuia materiale informative și discuta cu trecătorii, situația în care a ajuns Republica Moldova, cu PAS la guvernare, este critică, de aceea, moldovenii trebuie să ia atitudine și să-și apere drepturile.

„Noi nu facem politică, noi doar le atragem atenția cetățenilor noștri că, dacă vom tăcea și vom tolera acest dezmăț, cei de la guvernare vor continua să-și bată joc de noi. Este timpul să ieșim în stradă și să spunem un NU hotărât scumpirilor, sărăciei, haosului pe care ni le-au adus actuala putere. Noi chemăm toți oamenii responsabili să iasă în stradă și să-și exprime public nemulțumirea. Cetățenii moldoveni trebuie să înceapă o viață nouă, care să le asigure pace și bunăstare, dar pentru asta trebuie să luptăm. Această luptă începe duminică, 19 iunie”, a declarat femeia.

Într-o broșură, care este distribuită trecătorilor, este notat ce a promis PAS, înainte să vină la guvernare, și ce le-a oferit moldovenilor, după ce a obținut puterea.

„Au promis bunăstare, dar au adus sărăcie. Au promis justiție, dar au adus nedreptate. Au promis meritocrație, dar au adus cumătrism. Au promis luptă cu corupția, dar luptă cu propriii cetățeni. Au promis pensii și salarii majorate, dar au majorat prețurile. Au promis investiții și dezvoltare, dar au adus distrugeri și stagnare. Au promis să aducă diaspora acasă, dar i-au alungat și pe cei care au mai rămas. Au promis democrație și libertate, dar au adus dictatură. Au promis unitate în țară, dar au adus dezbinare. Au promis șanse egale, dar au adus discriminare. Au promis relații bune cu toți, dar ne-au certat cu partenerii strategici. Au promis oameni buni, dar a adus demagogi, incompetenți și hoți. A promis vremuri bune, dar a adus vremuri grele”, scriu autorii.

Apelul la unitate a fost lansat acum două săptămâni de liderul PCRM și fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin. El a menționat că toate mișcările civice și politice, dar și toți cetățenii nemulțumiți de actuala guvernare trebuie să iasă în stradă și să apere Republica Moldova. La acest apel au răspuns, până acum, Partidul „ȘOR”, care a anunțat mobilizare generală printre membrii și adepții săi, dar și Partidul „Renaștere”.

o noua viata o noua viata2 o noua viata3

o noua viata4 o noua viata5 o noua viata6

Inapoi la arhiva noutaților