[ X ]
[ X ]
[ X ]
Locale 2019: Internauții se întreabă dacă „va fi spartă gheața” în acest scrutin
17 Iulie

Un locuitor din raionul Rezina se întreabă pe cine va alege orașul în calitate de primar și consilieri la alegerile locale din toamna acestui an, transmite CURENTUL.

Cetățeanul Anghel Petru, într-o postare plasată pe un grup, se întreabă dacă vor putea locuitorii orașului să scape de „cei vechi”, dacă tinerii ar putea să aducă un nou suflu în oraș, dac ă există asemenea tineri.

„Au rămas zile numărate până va începe campania electorală pentru alegerile generale locale. Partidele politice încep mișcările supraterane, dar și cele subterane cu scopul de a-și pregăti „oferta electorală” (programul electoral, candidații la funcția de primar, consilieri locali și raionali), dar și pentru a „manipula pozitiv” alegătorul. Acest lucru e caracteristic și pentru raionul Rezina, căci în ultima perioadă de timp au loc mai multe acțiuni politice decât de obicei (constituirea OT Rezina a PAS, „disensiunile” din interiorul OT Rezina a PDM, OT Rezina a PPDA a început identificarea potențialilor candidați la funcția de primar, consilier local și consilier raional).

Reieșind din aceste acțiuni, mă întreb și vă întreb: pe cine va alege Rezina în toamna acestui an? Observ că am putea fi puși în situația de a alege oamenii vechi, dar care și-au făcut loc în partide noi. Persoane cu statut de veșnici candidați își vor încerca și de această dată norocul, ori există speranță că entuziasmul care s-a așternut la nivelul republicii va sparge gheața și-n raionul nostru, iar noi vom fi în situația fericită de a-i schimba pe cei vechi?

Are orașul Rezina, are raionul Rezina potențialul de a scăpa de cei care au mai fost și să fie susținuți tinerii ce vor încerca să fie mai buni și să aducă un suflu nou în orașul și raionul Rezina? Există tineri care și-ar asuma o implicare politică în cadrul alegerilor generale locale? Există tineri care vor să-și facă loc în față și să arate că acest teritoriu se poate guverna și altfel?”, scrie Anghel Petru în postarea sa.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților