[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lista medicamentelor compensate a fost completată cu încă un preparat
14 Martie

Pacienții asigurați care au maladii cardiovasculare, fibrilație atrială cu risc sporit de accident vascular cerebral, tromboembolie venoasă profundă și embolie pulmonară, precum și cei supuși intervențiilor chirurgicale la șold și genunchi vor beneficia de un nou preparat compensat cu Denumirea Comună Internațională rivaroxabanum.

Decizia de includere a preparatului în lista medicamentelor compensate a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului pentru medicamente compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM).

Respectiv, toate cele cinci denumiri comerciale ale medicamentului disponibile pe piață (xarelto®, rivaroxaban-BP, rivarox, rovaltro, voxaban) vor fi compensate integral pentru copiii de până la 18 ani, iar pentru adulți vor fi compensate integral rivaroxaban-BP și rovaltro, restul – parțial.

Anual, de rivaroxabanum urmează să beneficieze circa 10 mii de persoane, costul mediu anual rambursat per pacient constituind în jur de 10 mii de lei. Potrivit estimărilor Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru compensarea preparatului sunt necesare anual aproximativ 28,8 milioane de lei, bani prevăzuți în FAOAM.

Inapoi la arhiva noutaților