[ X ]
[ X ]
[ X ]
Lista agenților economici care pot exporta produse vegetale în Federația Rusă va fi extinsă cu 205 companii
30 Ianuarie

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse a confirmat posibilitatea extinderii listei agenților economici pentru a permite importul produselor de origine vegetală din Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că, a fost informată oficial despre acest lucru la 29 ianuarie curent – „lista actuală va fi extinsă cu înca 205 companii care vor putea exporta în Federația Rusă”, se menționează într-un comunicat emis de Agenție.

Directorul General ANSA, Vladislav Cotici a declarat că decizia a fost aprobată după discuțiile recente care au avut loc în cadrul expoziţiei internaționale „International Green Week 2020” or. Berlin Republica Federală Germania, unde părțile au discutat posibilitățile de a extinde lista existentă. La fel, producția de origine vegetală ce va fi exportată în Federația Rusă trebuie să corespundă normelor fitosanitare ale Uniunii Euroasiatice și va fi însoțită de certificatul fitosanitar, eliberat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Anterior, în perioada 12-24 august 2019, experții Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse au vizitat un număr mare de întreprinderi moldovenești pentru verificarea respectării lanțului logistic la livrarea produselor moldovenești în Federația Rusă.

Lista completă poate fi accesată aici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților