[ X ]
Lilian Chișcă ar putea fi numit vicepreședinte al ANI
14 Noiembrie

Un singur candidat a rămas în concursul pentru funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), însă, după două probe deja desfășurate, concursul nu este afectat de retragerea celuilalt candidat, informează CURENTUL.

Cele două probe desfășurate la ANI pentru suplinirea funcției de vicepreședinte, ce au avut loc la 30 octombrie, și respectiv, 06 noiembrie curent, au urmat cu ședința membrilor Consiliului de Integritate din 13.11.2017, la care au fost sumate punctajele acumulate de cei doi candidați, confruntați în concursul dat, astfel, ei obținând următoarele rezultate: Lilian Chișca – 47,15 puncte și Francisco Talmaci – 48,95 puncte.

Membrii CI au luat act referitor de conținutul cererii candidatului Francisco Talmaci, care și-a anunțat retragerea din concursul pentru funcția de vicepreședinte al ANI. Talmaci s-a înscris în concursul pentru funcția de președinte al ANI.

Potrivit prevederilor stipulate în Regulamentul privind concursul în cauză, candidatul Lilian Chișcă urmează să parcurgă etapa finală, ce ține de testarea la detectorul comportamentului simulat (poligraf), în timpul apropiat, iar la următoarea ședință a Consiliului de Integritate să fie deja prezentată încheierea specialistului detectorului comportamentului simulat a candidatului testat.

Cu privire la procesul de înscriere și etapele de concurs pentru funcția de președinte al ANI, Secretariatul CI a remis deja demersul Consiliului de Integritate către Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate, în vederea obținerii informațiilor relevante despre candidați, ca ulterior, membrii CI să se expună și să supună votului accesibilitatea sau nu a celor 3 candidați la concursul compus din aceleași 3 etape, ca ulterior Autoritatea Națională de Integritate să aibă selectat și numit prin decret Prezidențial – un președinte.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților